Snitele din piept de pui cu cartofi prajiti, reteta clasica

Snitele din piept de pui cu cartofi prajiti, reteta clasica. Cred ca toata lumea stie sa gatesca banalii cartofi prajiti asa ca nu va mai spun cum se fac.

Insa am sa va detaliez cum fac eu snitelele din piept de pui, crocante la exterior si fragede la interior. Nu e mare scofala, insa noua si copiilor ne plac aceste snitele si din cand in cand ne desfatam cu acest preparat bogat in calorii.

 

 

Ingrediente pentru reteta de snitele din piept de pui cu cartofi prajiti

Snitele din piept de pui cu cartofi prajiti

Rating 

Snitele din piept de pui cu cartofi prajiti, reteta clasica. Cred ca toata lumea stie sa gatesca banalii cartofi prajiti asa ca nu va mai spun cum se fac.
Ingrediente
  • • 1 piept de pui mediu (in jur de 400 g)
  • • 2 oua
  • • 3 linguri de faina + alte 3 pentru tavalit snitelul
  • • apa
  • • sare si piper dupa gust
  • • ulei pentru prajit

Cum preparam reteta de snitel din piept de pui?

In primul rand eu cumpar puiul intreg si-l portionez acasa. Prin urmare, am un piept cu os in jur de vreo 400 g. Dezosez carnea de pe os, si o tai in asa fel incat sa-mi iasa bucati potrivite pe care le bat apoi cu ciocanul special de snitele. Le sarez si le piperez dupa gust. Aceste bucati de carne le tavalesc prin faina de grau iar apoi le tavalesc intr-o compozitie ca cea asemanatoare clatitelor.
Intr-un castron bat cele 2 oua cu un praf de sare apoi adaug faina si omogenizez energic. Daca mai e nevoie adaug apa cat sa subtiez compozitia, sa fie fluida.

Cum se fac snitelele?

Dupa cum spuneam, intai tavalesc snitele prin faina, apoi le trec prin compozitia de ou cu faina, iar mai apoi le pun la prajit in ulei incins la foc mediu. Le lasam pana se rumenesc pe ambele parti, iar apoi le scoatem pe un platou ce are dedesubt servetele pentru a absorbi excesul de ulei. Ies crocante si evident, delicioase.
Sa avem pofta!
Nota:
In cazul pieptului de pui de tara care stim cu totii ca e ceva mai atos dar mai gustos, eu prefer sa tai pieptul in fasii scurte si subtiri ca cele Shanghai. Se fac rapid, ramane carnea suculenta si nu se simte duritatea carnii.

Reteta si pozele ii apartin Loredanei Gheorghe si participa in competitia „Marele concurs al toamnei , cu premii garantate, fara tragere la sorti”. Puteti gasi mai multe retete publicate de ea aici.

Celelalte retete participante la concurs pot fi vazute aici.

Media notelor date de juriu pentru aceasta reteta este 9,25.

Daca v-a placut, spuneti-va parerea si distribuiti in retelele sociale:
Gina Bradea

Gina Bradea

Mama, sotie, bucatar, blogger, economist, manager, autor de carti culinare si mai ales, OM.
Gatesc simplu, curat, gustos, cu ingrediente naturale, condimente si verdeturi pe care le usuc si le macin eu, cu multe legume proaspete. Fac acasa paine, preparate din carne, umplu bors, fac tot felul de conserve pentru iarna.
Mancarurile mele au „acel gust” al mancarurilor facute de mame sau bunici, dar cu mai putine grasimi si prajeli.

Articole: 3362

5 comentarii

  1. Snitele din piept de pui cu cartofi prajiti si o salata… cu asta m-a asteptat mama de atatea ori sa ajung acasa de la facultate de la Tg. Mures cu trenul Timisoara-Galati! Cand intram pe usa, snitelele erau in tigaie, sa fie proaspete si calde cand le primeam in farfurie, draga mea mama! Dupa vreo 8 ore de tren cu urechile lungite de foame, atat de bune erau! Bineinteles, mai intai era o ciorba de vita cu leustean, nu exista familie de moldoveni unde cioba nu e de la sine inteleasa! Ce melancolie m-a pocnit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Rate this recipe:  

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.