Rosii in suc propriu pentru iarna

Rosii in suc propriu pentru iarna: o reteta simpla, naturala, fara conservanti, fara sare sau cu sare foarte putina. La fel se pot conserva si rosii cherry. Reteta scrisa si video.

"<yoastmark

Ingrediente pentru reteta de rosii in suc propriu

Rosii in suc propriu pentru iarna
Ingrediente
  • -rosii
  • -sare

Cum se prepara reteta de rosii in suc propriu?

Rosiile se taie cubulete sau se dau pe razatoare, se pun in borcane sau sticle cu gura larga.

La borcan de 800 g sau sticla de 1 kg, adaug o lingurita rasa de sare pentru muraturi, atat. Dar foarte bine merge si fara sare deloc.

Se sterilizeaza borcanele timp de 1 ora din momentul in care dau in clocot.

Se pregatesc rapid si tin bine toata iarna. Important este sa fie bine sterilizate si rareori fermenteaza o sticla sau un borcan.

Le consum primele, pentru ca vreau sa simt gustul rosiilor din gradina mai mult timp.

Sfat de la Gina Bradea

Dupa dorinta, se mai pot adauga frunze de telina, patrunjel, marar, leustean, ardei iute, usturoi etc. Puteti pune orice va place, va fi un deliciu. 🙂

Vedeti aici si alte retete pentru conservele cu rosii, totul natural si fara conservanti.

Va recomand si alte retete delicioase facute din rosii. Sosul acesta italian este de o finete aparte, este ideal pentru paste, chiftelute marinate, fripturi cu sos…

Sos de rosii, reteta clasica italiana
Sos de rosii, reteta clasica italiana

Sucul de rosii il fac acasa in fiecare toamna.

SUC DE ROSII FARA CONSERVANTI
Suc de rosii (fara conservanti)

Iar rosiile in apa sunt delicioase, le fac, asa cum bine stiti, tot fara conservanti.

Rosii cherry in apa, pentru iarna
Rosii cherry in apa, pentru iarna

Va recomand si reteta de zarzavat de ciorba – reteta aici, il pun in borcane exact cat folosesc 1 data:

Zarzavat pentru iarna, reteta simpla, fara conservant
Zarzavat pentru iarna, reteta simpla, fara conservant

Gasiti reteta video pe canalul nostru de Youtube, cu un click pe poza de dedesubt:

Va recomand si voua sa incercati aceasta reteta. Se face simplu, se pastreaza foarte bine pentru iarna si sunt delicioase! Puteti arunca o privire si pe restul retetelor mele de conserve, le gasiti pe blog, toate sunt simple, fara conservanti sau alte chimicale inutile.

Pofta Buna!

 

Aceasta reteta a fost probata si de catre cititorii nostri:

Daca v-a placut, spuneti-va parerea si distribuiti in retelele sociale:
Gina Bradea

Gina Bradea

Mama, sotie, bucatar, blogger, economist, manager, autor de carti culinare si mai ales, OM.
Gatesc simplu, curat, gustos, cu ingrediente naturale, condimente si verdeturi pe care le usuc si le macin eu, cu multe legume proaspete. Fac acasa paine, preparate din carne, umplu bors, fac tot felul de conserve pentru iarna.
Mancarurile mele au „acel gust” al mancarurilor facute de mame sau bunici, dar cu mai putine grasimi si prajeli.

Articole: 3362

36 comentarii

  1. Pfff…ce idee mi-ai dat !!! N-am rosii in casa, dar sigur voi cumpara 3-4 kg sa mi pun la sticle. Cu busuioc si alte verzaciuni. Nu de alta, dar la iarna, la paste, va fi super mega delicios. Revin cu impresii.Multam fain !!!

  2. Fara sare tin mai mult. In iunie 2015 am deschis ultimul borcan din productia anului 2013 . In 2014 productia a fost proasta si nu am reusit sa conserv nici macar o singura rosie

  3. Gina ce idee mishto!!! Am avut o tona de rosii, am facut sos de rosii cu ardei si patrunjel pt pus peste fripturi, am facut sos de spaghetti si pizza, bulion…. Si tot mai or ramas juma de tona…. Clar fac asta mersi gina

    • Bravo, Dora!!! Poti face si rosii in bulion, rosii uscate, ketchup…Vezi toate retetele mele cu rosii 🙂
      Spor la treaba, draga mea!

  4. Buna seara! m-am bucurat foarte mult sa gasesc pe cineva expert in conserve 🙂 pentru ca am o problema: anul acesta m-am apucat si eu de facut suc de rosii datorita unui excedent de rosii in gradina. Am facut mai multe ture, de cele mai multe ori am fiert sucul, apoi l-am pus fierbinte in sticle si l-am invelit in paturi lasandu-l sa se raceasca incet. O alta transa am facut-o punand sucul crud in sticle si sterilizand apoi prin fierbere vreo jumatate de ora. Acum cateva zile am fost in beci sa iau o sticla de suc si am observat urmatoarele: in sticlele cu suc fiert pulpa s-a decantat, iar sticlele cu suc crud si sterilizat aratau exact cum le-am pus, adica doar suc gros, rozaliu la culoare. Imi cer scuze pentru mesajul atat de lung, problema e de fapt mai scurta 🙂 Oare sucul acesta din urma a fost sterilizat suficient jumatate de ora? L-am gustat si era bun la gust, dar pt ca tocmai citisem pe diferite site-uri ca si la conserve de casa exista riscul de botulism in mintea mea au incoltit anumite indoieli. E bine oare sa-l fierb inainte de a-l folosi? Multumesc tare mult pentru raspuns, oricand veti reusi sa mi-l dati,

    • Draga mea, hai s-o luam pe rand 🙂
      1. Am bele metode sunt bune si fiert inainte, si fiert in sticle. Diferenta este ca atunci cand este fiert inainte, mai scade, deci va avea mai putina apa si va ocupa mai putin spatiu, va fi mai concentrat. Cel pus crud si apoi sterilizate sticlele, au nevoie de o sgterilizare de minim 30 minute, din momentul in care apa incepe sa clocoteasca, apoi lasat la racit in apa-sa se raceasca treptat. Acest suc va fi mai fluid. Gustul va fi acelasi 🙂
      2. Risc de botulism este la orice, depinde cum iti este norocul. Dar mamele si bunicile noastre au facut mereu conserve in casa, nu-i asa? Stai linistita, tu fa in casa, cat mai curat, conserve si mancaruri. E un risc mult mai mic decat la toate mizeriile din comert! 🙂
      3. Raspund mereu la toate intrebarile, de cateva ori pe zi 🙂 . Ma poti intreba orice, fara teama ca e prea lung comentariul, ok?
      Abia astept sa vad ce faci.
      Te imbratisez cu mare drag 🙂

  5. Multumesc mult pentru raspuns. Nu stiu ce mi s-a nazarit mie cu sucul asta, cred ca faptul ca arata asa cum l-am pus, adica gros, si m-am gandit ca poate nu l-a patruns caldura sau asa ceva 🙂 Cred ca de acum o sa-l sterilizez ceva mai mult, ca mai am rosii 🙂 Va multumesc si pentru ca ne oferiti retete minunate, foarte bine explicate, de nu ma mai pot opri din citit 🙂

    • Bravo tie ca intrebi, e foarte bine 🙂 . Il mai poti steriliza acum, ca sa fii sigura ca nu vei avea surprize. Mai pune-l o data si mai sterilizeaza-l inca 30 min si gata. O sa te tina si 3 ani. E pacat sa nu profiti de rosii 🙂

  6. Ceau Gina!! Am deschis un borcan de rosii azi pentru o supa de linte, deci nu mi vine sa cred ce bine s-au pastrat, parca-s fresh acuma taiate; merci multi gina, te pup

      • ceau gina!!!!! pai cum sa uit cel mai tare blog de pe net???????????????? . chiar si barbatu miu mai intreaba cateodata , si ce mai zice moldoveanca despre aluaturile nu stiu care?:):) ca saracu tra sa m-asculte despre aluaturi si ce mai invat de la tine hahahahaha. Acu am desfacut un borcan de rosii si am pus la rulada de carne, mortal!!! te pup gina, merci!

        • Spor si numai bine!!! Va pup tare de tot! In Canada nu am sanse sa ajung, desi mi-ar placea. Poate ne gasim prin Romania 🙂

  7. Buna Gina! Am foarte multe rosii si vreau sa fac si eu aceasta reteta. Intrebarea mea este daca storc rosiile de suc inainte sa le bag in borcan sau le bag cu tot cu suc? Am rosii din acelea mari si foarte zemoase,cred ca stii cum sunt,mai mult apa. Multumesc! Si multumesc si pt toate retetele caci multe am invatat!

  8. Multumim pentru inca o reteta minunata, dna Gina!
    Totusi intrebarea mea l dumneavoastra este urmatoarea: cum fierbeti borcanele? Detaliati un pic procedura bain marin, pentru noi, cele incepatoare, va rog!
    Multumesc frumos!

    • Te pup.
      Intr-o cratita larga pun un servet de vase, apoi borcanele cu capacul pus. Adaug apa rece pana aproape de gura borcanelor, sa nu le acopere. Si aprind focul. Asta e bain-marie.

  9. Multumesc frumos! Mereu draguta, ca de obicei!
    Cu ajutorul dumneavoastră, am inceput sa gatesc bine! Sunteti o adevarata mina de aur! Multumim!
    P.s.: cat timp tin borcanele la sterilizat, dupa ce au inceput sa fiarba? Borcanele trebuiesc sterilizate inainte de a aseza rosiile in ele sau e suficienta sterilizarea la bain-marie. Multumesc frumos!

    • Borcanele e bine sa fie spalate si sterilizate si inainte. Igiena e foarte importanta. La fiecare reteta spun cat se sterilizeaza, sunt timpi diferiti. Te pup.

  10. Buna ziua. Borcanele cu rosii in suc propriu merg sterilizate si la cuptor? Am mai multe si as vrea sa merg mai repede.
    Multumesc

    • Rastorni sucul, adaugi 1 lingura de zahar la 1 l de suc si il fierbi cam 30 minute. Il pui iar in sticle, asa, clocotit, pui caăace si bagi in paturi pana maine. Mare grija la capece, maine le verifici sa nu curga. Pentru siguranta, maine le mai sterilizezi la bain marie 30 minute.

  11. Bună ziua! Îmi cer scuze pentru deranj. Sterilizarea se poate face numai prin fierbere în apa? Sau și I cuptorul electric? Dacă da, cât timp și la ce temperatura ? Mulțumesc!

    • Da, si la cuptor, la 130-140 de grade, timp de 40 – 1 ora min si le lasati in cuptorul stins pana a doua zi.

  12. Buna ziua doamna Gina. La reteta de rosii in suc propriu am vazut ca le ati yaiat in doua .
    Se pot taia si mai marunt ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Rate this recipe:  

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.