Rosii, ardei, dovlecei umpluti

Am facut sarmalute cu frunza de vita din piept de gasca, asa ca am umplut si cateva rosii si ardei. Am folosit aceeasi umplutura ca la sarmalute (vezi reteta aici) sau puteti folosi si umplutura de la sarmale moldovenesti.

 

Sa va spun cum se procedeaza:

Rosiile si ardeii se decupeaza (se taie un capacel), ardeii se curata de cotor, seminte si venele din interior, rosiile si dovleceii se scobesc usor cu o lingurita, fara sa se rupa partea de jos. Se umplu, se pune deasupra un capacel din rosie (sau de la ardei), se asaza in cratita sau tava, se pun printre legume ramurele de cimbru, marar uscat si frunze de telina, se toarna rosii date pe razatoare sau suc de rosii. Se completeaza cu apa cat sa acopere legumele, se pune deasupra o farfurie sau o greutate care sa tina legumele acoperite cu sos si se dau la cuptor.

 

La inceput se da focul mare pana cand dau in clocot, apoi se reduce focul si se lasa sa fiarba la foc mic. Spre sfarsit se adauga un pahar de vin sau bors si se mai lasa sa dea cateva clocote.

Se servesc impreuna cu o mamaliga vartoasa, iaurt sau smantana si ardei iute.

Sunt delicioase, indiferent cu ce carne sunt umplute. 🙂

 

Pofta Buna!

Rosii, ardei, dovlecei umpluti
Rosii, ardei, dovlecei umpluti
Rosii, ardei, dovlecei umpluti
Rosii, ardei, dovlecei umpluti
Rosii, ardei, dovlecei umpluti
Rosii, ardei, dovlecei umpluti
Rosii, ardei, dovlecei umpluti
Rosii, ardei, dovlecei umpluti
Daca v-a placut, spuneti-va parerea si distribuiti in retelele sociale:
Gina Bradea

Gina Bradea

Mama, sotie, bucatar, blogger, economist, manager, autor de carti culinare si mai ales, OM.
Gatesc simplu, curat, gustos, cu ingrediente naturale, condimente si verdeturi pe care le usuc si le macin eu, cu multe legume proaspete. Fac acasa paine, preparate din carne, umplu bors, fac tot felul de conserve pentru iarna.
Mancarurile mele au „acel gust” al mancarurilor facute de mame sau bunici, dar cu mai putine grasimi si prajeli.

Articole: 3362

5 comentarii

  1. Daca acceptati o idee, va pot sugera ca in sosul in care fierbeti sarmalutele, in loc de apa, sa folositi bors.

    • La varza dulce, la final adaug bors intotdeauna, sau la frunze de vita, tei, stevie…. Mai pun si vin alb 🙂 . La varza murata, doar putin vin alb adaug, la final 🙂

  2. Minunate retete doamna Gina, felicitari. As vrea sa va rog pentru niste poze cu cuptorul dvs si eventuale detalii de pregatire a cuptorului pentru coacere.
    Va doresc o seara frumoasa,

  3. […] Reteta asta este savuroasa si deosebit de fina, sarmalutele din piept de gasca, invelite-n varza sau frunza de vita (pot fi impachetate si in frunza de tei, stevie, sfecla, podbal) imi amintesc de sarmalele bunicii. Se pot face sarmalutele si din curcan sau rata. Am taiat 2 gaste (sotul meu se ocupa, mie mi-e mila si nu pot 🙁 ) si am pus separat pulpele, pieptul, organele si spatele cu aripile. Spatele l-am folosit la ciorba, pulpele si organele asteapta cuminti in congelator si acum a venit randul pieptului. Asa ca am facut sarmalute cu frunza de vita, ardei si rosii umplute. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.