Gogosi de post pufoase, moi, umflate si infuriate, dolofane, din aluat dospit, simple sau umplute cu gem. Prajite in ulei sau coapte in cuptor. Reteta simpla, ieftina, video pas cu pas.

Gogosi de post pufoase
Gogosi de post pufoase

Ce buna e o gogoasa de post fierbinte, moale si pufoasa, pudrata generos cu zahar farin vanilat! Poate fi simpla sau umpluta cu gem dulce-acrisor, e la fel de buna 🙂

Gogosi de post – reteta rapida si simpla
Gogosi de post – reteta rapida si simpla

Iar gogosile de post sunt foarte moi si pufoase, ieftine si tare usor de facut. Se pot face sub forma de turte-placinte mari, coapte in tigaie sau pe plita (lespede).

Se pot face rotunde, decupate cu o forma sau un pahar, se pot face sunt forma de fundite, spirale, fluturasi, floricele, crocobauri…

Gogosi de post pufoase (preparate dupa o reteta pas cu pas)

Iar daca vreti sa le faceti umplute, jucati-va, pot fi dulci sau sarate, umplute cu gem, varza, urzici, spanac, ciuperci, mere, visine sau cirese, cartofi….Cate variante pot fi!

Si daca nu tineti post, folositi si alte umpluturi: ciocolata, branza, carne, sunca…

Vedeti aici colectia mea de  retete de gogosi si turte-placinte-langosi de tot felul 🙂

Ingrediente pentru reteta de gogosi de post pufoase

Gogosi de post pufoase

Rating 

Durata Preg.: 

Durata gatit: 

Total: 

Gogosi de post pufoase, moi, umflate si infuriate, dolofane, din aluat dospit, simple sau umplute cu gem. Prajite in ulei sau coapte in cuptor. Reteta simpla, ieftina, video pas cu pas.
Ingrediente
  • -500 g faina
  • -1 lingurita cu varf zahar zahar
  • -6 g drojdie uscata sau 20 g drojdie proaspata
  • -350-400 ml apa calduta
  • -2-3 linguri ulei
  • -arome dupa preferinta: vanilie, coaja de lamaie sau portocala, rom, scortisoara....
  • -1 praf de sare, cat se ia cu 3 degete
  • Ulei pentru prajit
  • -zahar pudra vanilat pentru decor

Mod de preparare pentru reteta de gogosi de post pufoase

Puteti citi reteta scrisa sau sa treceti direct la reteta video, dedesubt, dupa cum doriti 🙂

1. Se cerne faina, ca sa se aeriseasca si sa se elimine eventualele corpuri straine.

2. Se adauga drojdia uscata si zaharul si se amesteca. Daca folositi drojdie proaspata, aceasta se lichefiaza cu 1 lingurita de zahar si se toarna peste faina.

3. Se adauga sarea, aromele si 400 ml de apa.

4. Se amesteca totul, apoi se mai adauga putina apa daca aluatul e prea tare. In general mai e nevoie de 1-2 linguri de apa sau faina, in functie de gradul de umiditate al fainii si al continutului in gluten.

5. Se incepe framantarea, adaugand putin cate putin uleiul. Nu se framanta mult, e un aluat simplu, usor, asa ca este nevoie doar sa fie bine incorporate toate ingredientele. In 10 minute este gata 🙂

Va invit sa cititi SECRETELE ALUATULUI DOSPIT – veti gasi aici informatii tare utile, cicaleli de la babele moldo-dobrogence 🙂 

6. Se acopera vasul cu aluat, apoi se lasa la cald pana isi dubleaza volumul.

7. Se rup si se modeleaza gogosile, in forma si marimea dorita. Acum eu am intins o foaie cam de 1cm grosime, pe masa unsa cu ulei si am decupat cercuri cu un pahar.

8. Se lasa la dospit 15 minute.

9. Acum se prajesc in ulei incins, la foc potrivit. Cand sunt aurii se intorc pe partea cealalta, iar cand sunt aurii pe ambele parti, se scot in strecuratoare sau pe servetele de hatie.

Coacerea gogosilor de post

10. Daca vreti sa le faceti coapte in cuptor, le asezati in tava tapetata cu hartie de copt, imediat dupa modelare. Se lasa 15 minute la dospit apoi se coc in cuptorul preincalzit, la foc mediu (180 de grade), pana cand sunt aurii.

11. Se pot lasa simple sau se umplu cu gem fin de orice fel. Umplerea se poate face cu o seringa speciala, se gaseste pe net sau in magazinele de menaj. Sau pur si simplu cu un pos cu dui 🙂

12. Se pudreaza cu zahar farin sau se glaseaza cu fondant de patiserie.

Se mananca acum cu multa pofta, aceste gogosi de post pufoase sunt delicioase la micul dejun, ca desert sau la pachetel.

Nu uitati ingredientul principal:

Presarati din belsug cu multa dragoste si cu 2-3 zambete <3

Cu gura plina si mustati de zahar pudra, va urez spor la gatit gustos si Pofta buna! <3

Va invit sa vedeti reteta video de gogosi de post pufoase aici:

Pofta buna!

 

Reteta de gogosi de post a fost probata si de catre cititorii blogului Pofta Buna!, rezultatele le puteti vedea mai jos. Va invit si pe voi sa incercati aceasta reteta.

Daca v-a placut, spuneti-va parerea si distribuiti in retelele sociale:
Gina Bradea

Gina Bradea

Mama, sotie, bucatar, blogger, economist, manager, autor de carti culinare si mai ales, OM.
Gatesc simplu, curat, gustos, cu ingrediente naturale, condimente si verdeturi pe care le usuc si le macin eu, cu multe legume proaspete. Fac acasa paine, preparate din carne, umplu bors, fac tot felul de conserve pentru iarna.
Mancarurile mele au „acel gust” al mancarurilor facute de mame sau bunici, dar cu mai putine grasimi si prajeli.

Articole: 3362

96 comentarii

  1. iubesc gogosile si iata ,Gina, ne-a oferit o reteta, usor de facut, iti multumesc deabia astept sa o fac la sfarsit de saptamana

  2. Daca sunt bune si a doua sau a treia zi? Daca nu se intaresc? Sunt in situatia ca trebuie sa le fac intr-o zi si sa le dau a doua sau a treia zi. Ce ma sfatuiti?

  3. Ce bine ca se pot face la cuptor; am facut f. bune in tigaie, dar prajeala nu e buna deloc. urmatoarea tura merge la cuptor.

    • Iti multumesc si eu, Corina!
      Te invit cu drag sa revii, sa ne spui si noua cum ti-a iesit reteta. 🙂

  4. Bună ziua!
    Vă rog îmi spuneți ,câtă apă ați pus?
    Vreau sa incerc și eu!
    Mulțumesc frumos și multă sănătate vă doresc!

    • Cititi reteta cu atentie, asa cum am precizat si acolo, in jur de 350-400 ml de apa, conteaza umiditatea fainii si continutul de gluten.

  5. Buna seara doamna Gina,
    Ma bucur de retetele publicate de dumneavoastra. As avea o intrebare: cum se umplu gogosile de post si in ce moment? Inainte de a fi puse la cuptor sau la prajit, sau dupa? Inteleg sa folositi o seringa.. Pot fi umplute cu crema de ciocolata? Poate reusiti sa ne faceti un video frumos.
    Multumesc mult..
    Anda

  6. Buna! Mie mi-au iesit f tari, desi am respectat intocmai reteta. Nici aluatul nu mi a crescut .. oare de ce?!😓😢

  7. Mulumesc pt raspuns! Am folosit a doua varianta de drojdie de bere: cea uscata de la Dr Otker. Nu inteleg care e motivul, totusi..

    • Posibil sa fie expirata sau nu ai lasat destul sa creasca. Schimba drojdia. Hai ca te ajut, facem painea mpreuna, cum sa nu iasa. O sa vezi, mereu o sa faci paine, o sa te joci cu aluatul asta.

  8. Pffff!! Asa e, dna Gina! Drojdie expirata! M am mirat ca nu mi a iesit! De obicei tot ce am incercat mi a reusit.
    Sa nu mai zic de cozonacul facut (dupa reteta dvs,) pt prima data in viata mea, care a iesit wow!
    Va pup, va multumesc pt tot si va iubesc! ❤️❤️❤️
    🥰Voi repeta reteta! 😘🤗

  9. Excelente gogosile de post, le-am facut in dimineata aceasta de Sf. Nicolae si pot sa spun ca am facut un cadou familiei. D-na Gina Bradea multumesc pt reteta! Sanatate tuturor!

  10. Sunt superbe! Am pregatit deja gogosii astia a doua oara dupa aceasta reteta- un succes frumos si delicios!
    Va multumesc din suflet, Gina!

  11. Gogosile de post, in varianta la cuptor, ies ca niste painicute. Nu mai seamana deloc cu ceea ce apare in poza si se obtine, probabil, doar prin prajire.

    • Gogosile din poza sunt prajite in ulei, nici nu am spus ca sunt facute in cuptor. Da, la cuptor ies cum sunt cornurile, chiflele…

  12. Delicioaseee..cele mai bune gogosi pe care le-am mancat si facut vreodata.modelarea face totul!!

  13. Toate retetele doamnei Bradea pe care le-am incercat sunt fara cusur, nu am adat gres nici la cozonac, clatite, gogosi, minciunele…
    Multumiri!

  14. Le-am facut azi si sunt delicioase!!!
    Mulțumim mult pentru rețetele împărtăşite cu dragoste! 😊

  15. As vrea sa fac gogosile de post la cuptor. Cit timp sa le coc si la ce temperatura?
    BTW am facut dulceata de zmeura si a iesit excelenta! Multumesc!

  16. Am făcut această rețetă de gogoși de post cu coacere la cuptor și au ieșit senzațional de bune. Recomand din suflet rețeta, ușoară, practică și de efect! Au ieșit o pufoșenie de gogoși, pline, aromate și delicioase.
    P.S. Eu am optat ca și esențe pentru rom și portocală, plus coajă de portocală, iar o parte, după coacere, le-am umplut cu dulceață de portocale. Au avut o aromă și un gust deosebit, de sărbătoare.

  17. Doamna Gina dacă înlocuiesc apa cu lapte de migdale folosesc aceeași cantitate? Mulțumesc pentru reteta! Va îmbrățișez!

  18. Am făcut aceste gogosi cu faina integrala deoarece eu am probleme cu constipația. Au ieșit delicioase și așa. Moi și pufoase! Mulțumesc pentru toate rețetele delicioase și mai ales de trucurile împărtășite cu noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Rate this recipe:  

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.